Helsingin Sanomiset uutisoivat tänään tällaista. Ruotsalaisnaiselta vietiin tuhansia kruunuja, välineinä ei ollut pistooli tai nyrkkirauta, vaan Facebook ja telefooni.
Ihmisten petkuttaminen on ilmeisen helppoa. Tyyppi soittaa Jenkkilästä ja ilmoittaa, että olet voittanut lotossa. Nyt enää tarvitaan pankkiyhteystiedot, jotta voidaan vähän laskuttaa voittajaa. Hetkinen, mietitäänpä. Kuinka monessa lotossa maksetaan vasta jälkikäteen, voiton jo varmistuttua? Ymmärtääkseni loton - ainakin taloudellisesti kannattavien sellaisten - perusidea on päinvastainen; maksetaan ensin, sitten voitetaan ehkä.
Nettiaika vaan on ihmeellistä ja lototkin toimivat internetissä päinvastaisesti. Itsekin olen kymmeniä kertoja voittanut ilmaisessa internet-lotossa. Aika hyvä tsägä käynyt. Sähköpostiini on tullut lukemattomia ilmoituksia siitä, että minut on valittu miljoonien joukosta voittajaksi ja palkinto on ollut huomattava summa rahaa. En ole koskaan mihinkään tietysti osallistunut, mutta ei ole tarvinnut, sillä voittajat on valittu kaikkien sähköpostinkäyttäjien keskuudesta.
Mikä mahtaakaan olla edellämainitun hyväntekeväisyysloton perimmäinen tarkoitus? Sähköpostin käytön lisääminen, sanottiin postissa. Uskottavaa, sähkäriähän ei vielä nykyään käytetä tarpeeksi. Kai tuohonkin retkuun joku idiootti on mennyt, ei kai niitä vuodesta toiseen muuten tulisi.
Vetää kyllä hiljaiseksi moinen dorkailu aina. Ihan mielenkiinnosta olisi kiva tietää, minkälaisesta sivustosta onkaan ollut kyse ruotsalaisnaisen tapauksessa. Tuskin mistään kovin uskottavasta. "Ilmainen lotto, ihan vaan sinun huvitukseksi. Komeet palkinnot!" tai jotain vastaavaa todennäköisesti. Nettiin uskotaan hämmentävän paljon. Elämässä ei mitään saa ilmaiseksi, mutta ehkäpä netissä...
keskiviikko 12. joulukuuta 2007
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti